14 nov. 2011

OBRADOR XISQUETA A VERKAMI

Avui m'agradaria presentar-vos l'Associació Obrador Xisqueta, una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa la dinamització de la pagesia i el pastoreig. Paguen a un preu just la llana d'auvelles de raça Xisqueta - autòctona del Pirineu i en risc d'extinció-, llana com la de tota la vida, 100% natural.

Són 100% locals, 100% artesans.

Habitualment la llana de les auvelles de casa nostra es malvenia o bé es llençava als barrancs. Des del 2009 treballen amb la revalorització de la llana mitjançant l'aprofitament de la llana a través d'una producció artesana de qualitat, la venda de llana filada per a teixir i com a aïllament per a bio-construcció. L'objectiu de tot plegat és aconseguir un major ingrés pels pagesos/es que tenen aquests ramats i donar-los-hi valor i reconeixement de la seua feina.

El resultat del procés de treball fins a data d’avui és haver comprat 39 tones de llana a un preu just a 25 pastors i pastores des de 2009; haver creat un grup de 12 artesanes/ns del territori que transformen aquesta llana; desenvolupar una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació; aconseguir una línia de productes que s'havia perdut a nivell de tot l'Estat comercialitzant-la des de la nostra terra; i sobretot, el treball continu de revalorització de l'ofici de pastor en greu recessió.

La campanya de comercialització va iniciar-se al desembre de 2010 i té com a objectiu tancar el cicle i autofinançar-se per a poder tornar a comprar la llana de l'any següent; continuar donant suport als pastors/es i a les artesanes mitjançant formació continuada i difonent els productes resultants que desprenen Pirineu, cultura, creativitat i ofici.

Actualment Obrador Xisqueta és la primera entitat a nivell estatal que després de dècades ha recuperat la llana autòctona per a venda al detall com a un producte per a ser teixit.
foto5

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Ara necessiten micro-mecenes per poder dur a terme el seu projecte. Si voleu saber més i potser participar-hi, els trobeu a Verkami.

També tenen botiga virtual per si voleu comprar llana 100% natural d'ovella xisqueta, o produtes fets pels seus artesans.

2 comentarios:

  1. Pero qué interesante, gracias por compartirlo. Hacen unas cosas preciosas! Saludos.

    ResponderEliminar

Puedes decir algo... si te apetece... pero si lo que quieres es hacerte publicidad, mejor no lo hagas, jejeje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...