31 oct 2011

HALLOWEEN Vs CASTANYADA (PANELLETS)

Després d’haver fet una petita migdiada, tocava preparar la castanyada, perquè a casa nostra el Halloween encara no hi entra. I què seria d'una castanyada sense panellets? Doncs a fer-los toca!!
PANELLETS
     per a la masa:
1kg de farina d'ametlla
1kg de sucre
boniato
    per decorar:
pinyons
ametlles
taronja (ratlladura i suc)
café
codonyat

ELABORACIÓ:
Amassem la farina d'ametlla, el sucre i el boniato fins que poguem fer boles sense que es disgreguin. Si es fa difícil es pot afegir una clara d'ou a la massa.
Si es volen fer de pinyons o ametlla, la massa ja està acabada i només cal fer les boles i arrebossar-les amb els pinyons (cosa força complicada de fer, ja que cauen) o l'ametlla. Si es volen fer de codony, aplanem una part de la massa, cologuem unes tires allargades de dolç de codony, i l'emboliquem amb la massa fent un rulo. Després tallem trossos (com si fos sushi) i els col·loquem plans a la safata.
Si es volen fer de taronja, afegim a la massa la ratlladura de taronja i una mica de suc (molt poc, perquè si se n'hi afegeix massa, al posar-los al forn, es desfà el sucre i perden la consistència).
Un cop tenim els panellets preparats a les safates, els pintem per sobre amb una mica de rovell d'ou per que agafin color daurat, i es couen a 180ºC.
Si es volen fer de café, se li afegeix una mica de café a la massa, amb les mateixes precaucions que amb els de taronja.

1 comentario:

No seas tímidx, deja un comentario si te apetece ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...