RECEPTA MASSA DE BRIOCHE (panificadora)
- 1 // 2 ous posar-lo en un recipient medidor de volum i afegir fins a
- 225 // 300 ml amb llet (o aigua. Jo ho faig amb llet)
- 55 // 75 g mantega
- 3/4 // 5/4 c.p. sal
- 50 // 70 g sucre
- 400 // 540 g farina de força
- 3/4 // 1 paquet llevat de pa
Hi ha dues mesures, segons la quantitat de massa que volgueu fer. Jo us proposo la primera quantitat per a panificadores de cubeta quadrada (petita) i la segona per a cubeta allargada (gran)
Poseu els ingrediens a la panificadora en el mateix ordre. Poseu el programa de massa. Un cop acabat, doneu la forma que volgueu a la massa i deixeu-la pujar fis que dobli el volum aprox. Coure a 190-200ºC fins que estigui dauradeta; segons el forn, potser haureu de girar la safata (no la coca) 180º.
_____________________________________________________________________________
El millor d'aquesta recepta és la versatilitat que té. Podeu fer des d'uns simples brioxos per farcir tant de salat com de dolç...
... com fer-lo tipus motlle per fer torrades o llesques...
... com fer una trena i farcir-la del que més us vingui de gust per a un sopar informal amb amics...
... com fer volar la imaginació i fer el que volgueu!!
Animeu-vos a fer-la; si teniu panificadora és molt senzill.
Pero qué rico!! Yo puse el otro día el pan de leche, que creo que es muy parecido!!
ResponderEliminarLa diferencia, por lo que pude ver, es que el brioche lleva huevo.
ResponderEliminarYa me apunté tu receta y me queda pendiente.
Un abrazo
bravo¡¡ i si no tens panificadora??
ResponderEliminarJo no l'he fet mai de forma manual, ja que aprofito que la panificadora treballa per joanar fent altres coses. Hi ha hagut un parell de persones que ho han provat i diuen que no els ha sortit bé. Ho he de provar algún dia, perquè ha de sortir.
ResponderEliminar