16 sept. 2011

EMPANADICO DE CARBASSA - DESEMBRE LO TAFANARI

La meva àvia era originària d’Osca i sovint ens feia unes postres típiques d’allà, l’”empanadico”, molt adequat en aquestes dates, en que ja fa un parell de mesos que hem recollim les carbasses de l’hort, estan al punt per consumir-les i potser no tenim gaires receptes on utilitzar-les, sobretot en dolç.

“EMPANADICO”

200ml d’aigua (bullida 15’ amb anís en gra i pell de llimona, i passada pel colador)
100ml d’oli d’oliva
400g de farina de força
1 cullerada petita de sal
llevat per a pa
carbassa a rodanxes molt fines
sucre, canyella, pinyons i panses de corinto

Posem la farina en un bol deixant un forat al mig on hi abocarem l’aigua, l’oli, la sal i el llevat. Començarem remenant amb els dits des del centre i continuarem amassant fins que quedi una massa homogènia i elàstica.
Deixem reposar la massa uns 60’ tapada amb un drap de cuina.
Dividim la massa en dos parts i les estirem. Suquem d’oli la part de sota i espolsem amb sucre, sense arribar a les vores. Posar vàries capes de carbassa a rodanxes, amb una mica d’oli, sucre, canyella entre elles. Acabem amb unes gotes d’oli, sucre, canyella, pinyons i panses abans de tancar l’empanada amb l’altra part de la massa ja estirada. Pleguem i aixafem bé les vores per tal que no s’obrin durant la cocció. Punxem l’empanada amb una forquilla per evitar que pugi gaire, ho suquem amb unes gotes d’oli i espolsem de sucre.
Ho posem al forn a 180ºC de 30’ a 45’, segons el forn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes decir algo... si te apetece... pero si lo que quieres es hacerte publicidad, mejor no lo hagas, jejeje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...