16 sept 2011

XAPATA D'OLIVES, NOUS I BEICON

Fa temps, al programa cuines, van fer unes xapates d'olives, nous i beicon... em vaig atrevir a fer-les. Éxit!!!


Ingredients:
- 500 g de farina panificable
- 10 g de sal
- 10 g de llevat
- 280 g d'aigua
- 25 g d'oli d'oliva
- 75 g d'olives negres
- 75 g d'olives verdes
- 25 g de nous
- 50 g de béicon fumat a daus
- herbes provençals
Preparació
Per començar, poseu a l'amassadora la farina, la sal, el llevat, l'oli i una mica d'aigua i amasseu-ho a velocitat lenta.
A mesura que la farina absorbeixi l'aigua aneu-n'hi afegint més de mica en mica, sense deixar d'amassar durant uns 12 minuts. Mentrestant, poseu en un bol les olives sense pinyol i tallades a rodanxes, les nous trencades a trossos, les herbes provençals, i el béicon ja fregit i remeneu-ho tot bé. A continuació, poseu-hi la barreja d'olives, herbes, nous i béicon a l'amassadora i amasseu-ho tot junt durant un parell de minuts més. Tot seguit, poseu la massa en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 24 hores a la nevera.
Després, poseu la massa sobre el taulell enfarinat, talleu-la a trossos, doneu-los forma rectangular, poseu-los en una safata amb paper sulfuritzat, deixeu-los fermentar durant 30-45 minuts i, finalment, deixeu-los coure al forn fins que estiguin dauradetes. Quan les xapates estiguin cuites, unteu-les amb una mica d'oli d'oliva per sobre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

No seas tímidx, deja un comentario si te apetece ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...