14 nov 2011

OBRADOR XISQUETA A VERKAMI

Avui m'agradaria presentar-vos l'Associació Obrador Xisqueta, una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa la dinamització de la pagesia i el pastoreig. Paguen a un preu just la llana d'auvelles de raça Xisqueta - autòctona del Pirineu i en risc d'extinció-, llana com la de tota la vida, 100% natural.

Són 100% locals, 100% artesans.

Habitualment la llana de les auvelles de casa nostra es malvenia o bé es llençava als barrancs. Des del 2009 treballen amb la revalorització de la llana mitjançant l'aprofitament de la llana a través d'una producció artesana de qualitat, la venda de llana filada per a teixir i com a aïllament per a bio-construcció. L'objectiu de tot plegat és aconseguir un major ingrés pels pagesos/es que tenen aquests ramats i donar-los-hi valor i reconeixement de la seua feina.

El resultat del procés de treball fins a data d’avui és haver comprat 39 tones de llana a un preu just a 25 pastors i pastores des de 2009; haver creat un grup de 12 artesanes/ns del territori que transformen aquesta llana; desenvolupar una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació; aconseguir una línia de productes que s'havia perdut a nivell de tot l'Estat comercialitzant-la des de la nostra terra; i sobretot, el treball continu de revalorització de l'ofici de pastor en greu recessió.

La campanya de comercialització va iniciar-se al desembre de 2010 i té com a objectiu tancar el cicle i autofinançar-se per a poder tornar a comprar la llana de l'any següent; continuar donant suport als pastors/es i a les artesanes mitjançant formació continuada i difonent els productes resultants que desprenen Pirineu, cultura, creativitat i ofici.

Actualment Obrador Xisqueta és la primera entitat a nivell estatal que després de dècades ha recuperat la llana autòctona per a venda al detall com a un producte per a ser teixit.
foto5

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Ara necessiten micro-mecenes per poder dur a terme el seu projecte. Si voleu saber més i potser participar-hi, els trobeu a Verkami.

També tenen botiga virtual per si voleu comprar llana 100% natural d'ovella xisqueta, o produtes fets pels seus artesans.

2 comentarios:

No seas tímidx, deja un comentario si te apetece ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...