16 sept 2011

GELEA DE POMES

Avui hem anat a collir pomes.
Ara toca decidir què en fem d’elles. Algunes idees en tinc. Segur que una altra tarta de poma caurà. Però com que aquest any n’hi ha hagut força, tocarà fer compota per tenir-ne per l’hivern i m’hi llençaré a fer gelea.
Us deixo la recepta.

gelea de poma
1 kg de pomes
750 g de sucre/kg de líquid resultant, aproximadament (he barrejat sucre blanc i morè)
suc de 1/2 llimona
Es renten les pomes i es tallen en quatre parts. Es posen en una olla, es cobreixen d’aigua i es fan coure fins que s’estoven. Es filtra amb un drap, es pesa el suc i es torna a posar al foc. Per cada quilo s’hi afegeixen 700g de sucre, es remena i es fa coure fins que comença a prendre’s. S'omplen els pots i es tapen.
_____________________________________________________
Per fi m'he posat a fer la gelea... i he modificat una mica la recepta (per variar! jaja).


2 comentarios:

No seas tímidx, deja un comentario si te apetece ;-)