30 nov 2011

TORNO EN UNS DIES / VUELVO EN UNOS DÍAS

D'aquí a una estona marxo amb el peque cap a Sabadell. Tindré uns dies força mogudets.
Estic organitzant un taller de costura i he d'anar a comprar les teles i tot el material necessari per a fer-lo. He d'anar als magatzems de roba econòmica que conec, si no hi trobo el que busco, aniré als que no són tan econòmics; a veure si trobo alguna tela escaient per a la messenger bag del meu germà. També he d'anar a l'ikea; al carrer Hospital de Barcelona a buscar complements per a les bosses (i snaps dels colors que busco). També m'agradaria visitar alguns amics. Tot això acompanyada, per descomptat, del Nur (espero no oblidar-me del mocador per portar-lo).
El cap de setmana, a més, celebrem el 50 aniversari dels meus pares i fem un dinar familiar.
Espero no atabalar-me massa i poder fer tot el que tinc pensat.
No sé si em podré connectar en cap moment, però continueu apuntant-vos per al sorteig, que quan torni ja actualitzaré la llista.
De aquí a un rato me voy con el peque hacia Sabadell. Tendré unos días bastante movidos.
Estoy organizando un taller de costura y tengo que ir a comprar las telas y todo el material necesario para llevarlo a cabo. Tengo que ir a los almacenes de tela económicos que conozco y si no encuentro lo que busco, iré a los que no lo son tanto; a ver si encuentro una tela adecuada para la messenger bag de mi hermano. También tengo que ir a Ikea; a la calle Hospital, en Barcelona, a buscar complementos para los bolsos (y snaps de los colores que busco). Me gustaría visitar a algunos amigos. Todo esto acompañada de Nur, por supuesto (espero no olvidarme del pañuelo/banda para portearlo).
El fin de semana, además, celebramos el 50 aniversario de boda de mis padres y hemos organizado una comida familiar (organizar es un decir, jeje).
Espero no aturrullarme demasiado y poder hacer todo lo que tengo previsto.
No sé si me podré conectar en algún momento, pero no dejéis de apuntaros al sorteo, que cuando regresa ya actualizaré la lista.

PER ACONSEGUIR-LA, AQUÍ, FINS EL 5 DE GENER
 PARA CONSEGUIR-LA, AQUÍ, HASTA EL 5 DE ENERO

29 nov 2011

28 nov 2011

EL MUNDO LOCO DEL CARTÓN

Avui he conegut la Cathy Verbeke, de El mundo loco del cartón, a la presentació de l'agenda Lo Tafanari 2012. Ella és cartronista i ha col·laborat amb l'agenda amb aquesta obra. No us sembla captivadora?
Passeu pel seu blog i feu una ullada als mobles que fa en cartró reciclat.. tota una artista!
 Hoy he conocido a Cathy Verbeke, de  El mundo loco del cartón, a la presentación de la agenda Lo Tafanaro 2012. Ella es cartonista y ha colaborado en la agenda con esta obra. ¿No os parece cauivadora?
Passad por su blog y echad un vistazo a los muebles que hace con cartón reciclado... ¡toda una artista!


PER ACONSEGUIR-LA, AQUÍ, FINS EL 5 DE GENER
 PARA CONSEGUIR-LA, AQUÍ, HASTA EL 5 DE ENERO

27 nov 2011

AGENDA LO TAFANARI 2012... I SORTEIG! (SORTEO)

Avui s'ha fet la presentació de l'agenda "Lo Tafanari 2012". Es tracta d'una agenda on hi col·laboren dones que viuen a la muntanya, tant si hi han nascut, com si hi han estat acollides.
Hoy se ha hecho la presentación de la agenda "Lo Tafanari 2012". Se trata de una agenda donde colaboran mujeres que viven en la montaña, tanto si han nacido como si han estado acogidas.
Aquest any em van proposar de participar-hi, i no m'ho vaig pensar gens a acceptar. Pensava que hauria de fer una obra individual i una col·lectiva amb una altra dona, però quina va ser la meva sorpresa quan em van dir que havia de fer els intercanvis dels mesos de març, juny, setembre i desembre; és a dir, quatre. Al principi em vaig atabalar, no us ho nego, però ho vaig fer; un cop em comprometo a una cosa, tiro endavant.
Este año me propusieron participar, y no me lo pensé mucho para aceptar. Pensaba que tendría que hacer una obra individual y una colectiva con una mujer, pero cuál fue mi sorpresa al decirme que tenía que hacer los intercambios de los meses de marzo, junio, septiembre y diciembre; es decir, cuatro. Al principio me aturrullé, no os lo niego, pero lo hice; una vez me comprometo con algo, tiro adelante.
Les meves primeres entrades en aquest blog van estar dedicades a les meves aportacions a l'agenda. Podeu veure què vaig fer als mesos de març, juny, setembre i desembre.
Mis primeras entradas en este blog estuvieron dedicadas a mis aprotaciones a la agenda. Podéis ver qué hice para los meses de març, juny, setembre i desembre.
Ara les agendes ja han sortit a la venda, i com que jo ja tinc les meves, us en vull oferir una per donar-vos les gràcies per seguir-me. A part de l'agenda, la guanyadora rebrà un detall fet per mi.
Ahora las agendas ya han salido a la venta y, como ya tengo las mías, os quiero ofrecer una para daros las gracias por seguirme. A parte de la agenda, la ganadora recibirá un detalle hecho por mí.
Cóm podeu aconseguir aquesta agenda (+ la sopresa)?
¿Cómo podéis conseguir esta agenda (+ la sorpresa)?
Només heu de:
Sólo tenéis que:
1 - ser seguidores d'aquest blog (obligatori)
- ser seguidoras de este blog (obligatorio)
2 - deixar un comentari en aquesta entrada amb el teu mail i responent a aquesta pregunta: cóm vas arribar a aquest blog? (obligatori per saber que hi voleu participar i com posar-me en contacte amb la guanyadora)
- dejar un comentario en esta entrada con tu mail y respondiendo a esta pregunta: ¿cómo llegaste a este blog? (obligatorio para saber que queréis participar y ponerme en contacto con la ganadora)
3 - posar l'enllaç a aquest sorteig al vostre blog (i deixar el vostre enllaç) per tal d'arribar a més persones. Podeu agafar la imatge. (obligatori)
- poner el enlace a este sorteo en tu blog (y dejar vuestro enlace) para llegar a más personas. Podéis coger la imagen (obligatorio)
4 - les persones que ja eren seguidores en el moment de la publicació del sorteig, tenen dos números per al sorteig.
- las personas que ya eran seguidoras en el momento de la publicación del sorteo tienen dos números.
5 - si sou seguidores de LaPantigana per facebook, teniu un número més (si ho sou, digueu-m'ho per afegir el número)
- si sois seguidoras de LaPantigana por facebook, tenéis un número más (si lo sois, decidmelo para añadir el número)

Recordeu que heu de complir tots els requisits obligatoris per a porder participar.
Recordad que tenéis que cumplir todos los requisitos obligatorios para poder participar.

Us podeu inscriure fins el 5 de gener a les 23:59.
Os podéis inscribir hasta el 5 de enero a las 23:59
El sorteig es farà a través de la web sortea2 el dia 6 de gener i es farà públic el mateix dia (si no hi ha cap impediment). Serà el meu regal de reis per a una de les meves seguidores.
El sorteo se hará a través de la web sortea2 el día 6 y se hará público el resultado el mismo día (si no hay ningún impedimento). Será mi regalo de reyes para una de mis seguidoras.
Aniré acualitzant la llista de participants al sorteig.
Iré actualizando la lista de participantes en el sorteo.

Espero que us agradi la iniciativa i que tingueu sort.
Espero que os guste la iniciativa y que tengáis suerte.

LLISTA DE PARTICIPANTS
01.- Linibau
02.- Linibau
03.- Linibau
04.- Onavis
05.- Onavis
06.- Laka
07.- LaKa
08.- Yolanda
09.- Yolanda
10.- Yolanda
11.- La Gallina Clueca
12.- La Gallina Clueca
13.- Shalaura
14.- Gracy
15.- Gracy
16.- Teviro
17.- Dawn
18.- Dawn
19.- Dawn
20.- Quiero Aprender
21.- Shalaura
22.- Marina
23.- Marina
24.- Marina
25.- Gloria
26.- Gloria
27.- Montsemi
28.- El cau de la marieta
29.- Gemmes
30.- Éraseunavez
31.- Éraseunavez
32.- El cau de la marieta
33.- Ple de felicitat
34.- Ple de felicitat
35.- Fieltro, Felt, Feltro
36.- Eulalia

26 nov 2011

SALVASLIPS... tutorial i patró

Hi ha molts tutorials a la xarxa sobre cóm fer bolquers de roba per a nadons, però m'ha sorprés veure-ho sobre salvaslips. Per a qui li pugui interessar, aquí trobareu el tutorial i el patró per descarregar-ho.
Hay muchos tutoriales por la red de cómo hacer pañales de tela para bebés, pero me ha sorprendido ver uno sobre salvaslips. Para quién le pueda interesar, aquí encontraréis el tutorial y el patrón para descargarlo.

25 nov 2011

AMIC INVISIBLE - EN MARXA!!

ja estem preparant els regals per enviar
Ara que tothom ha rebut les dades del seu Amic Invisible, toca posar-se a fer feina.
En aquesta entrada podreu trobar les persones que hi participem. Clicant sobre els noms anireu directament als seus respectius blocs, si en tenen. També trobareu les dades facilitades sobre els seus fills, per si alguna encara no s'ho a mirat. Tingueu en compte aquestes dades per encertar amb el regal.
Podeu deixar comentaris sobre cóm porteu el regal: si ja sabeu què fer, si heu començat, si teniu cap problema, si hi ha algun dubte...
Els regals s'han de rebre abans de nadal. Si teniu algun imprevist, digueu-ho sisplau.

Ahora que todas hemos recibido los datos  de nuestro Amigo Invisible, toca ponerse manos a la obra.
En esta entrada encontraréis a las personas que participamos. Clicando sobre los snombres iréis directamente a sus respectivos blogs, si tienen. También encontraréis los datos facilitados sobre sus hijos, por si alguna aún no lo ha mirado. Tened en cuenta estos datos para acertar con el regalo.
Podéis dejar comentarios sobre cómo lo lleváis: si ya sabéis qué hacer, si ya habéis empezado, si tenéis algún problema, si hay alguna duda...
Los regalos se deberían recibir antes de navidad. Si tenéis cualquier imprevisto, decidlo, por favor.

1.- LA PANTIGANA ENVIADO
 Tinc un nen, Nur, nascut el 30 de juliol de 2009. Medeix 93-94cm, fa un 24 de peu. No li fa ni cas als peluixos, li encanten els animals i tot el que tingui rodes.
Tengo un hijo, Nur, nacido el 30 de julio de 2009. Mide 93-94cm, tiene un 24 de pie. No le hace ni caso a los peluches; le encantan lon animales y todo lo que tenga ruedas.
2.- PELL A PELL
Roger: 32 mesos. Estatura ideal per a la seva edat. Fa un 26
Eloi: 10 mesos. Estatura ideal per la seva edat. Fa un 22.
Els agraden tots els colors, els animals, els trens... les coses de canalla! Els peluixos els deixen freds.
Roger: 32 meses. Estatura acorde a su edad. Tiene un 26 de pie.
Eloi: 10 meses. Estatura acorde a su edad. Tiene un 22 de pie.
Les gustan todos los colores, los animales, los trenes... las cosas de críos! Los peluches los dejan fríos.
3.- PANDIELLEANDO
Hugo: 6 anys. 1,30
Darío: 4 anys. 1,05
Más datos sobre Hugo y Darío para mi AI: Sobre todo les gusta construir y dibujar, son bastante tranquilos. No tienen problema por compartir juguetes-regalos. Los peluches SI les gustan, sobre todo a Darío. éste, que es el peque, adora el color Rosa. Les gustaría recibir una carta/dibujo de su AI si tiene edad para ello!
Acher: nascut el 12 d'agost de 2009. Medeix uns 95cm. Podeu veure què fa al seu blog.
Acher: nacido el 12 de agosto de 2009. Mide unos 95cm. Podéis ver a qué se dedica en su blog.             
Té un nen: nascut a finals de gener de 2011. 10,3kg i 75cm. Vigileu amb els objectes amb peces petites perquè s'ho fica tot a la boca. Gateja. Viuen a Londres (l'enviament trigarà més que si fos nacional), i fa molt fred a l'hivern.
Tiene un niño nacido a finales de enero de 2001. Pesa 10,3kb i mide 75cm. Tened cuidado con los objetos con piezas pequeñas porque se lo lleva todo a la boca. Gatea. Viven en Londres (el envío tardará algo más que si fuese nacional), y hace mucho frío allí en invierno.
6.- LINIBAU    ENVIADO
Ariana: nascuda el 16 de maig de 2010. Medeix 86cm i fa un 21.
Ariana: nacida el 16 de mayo de 2010. Mide 86cm y tiene un 21 de pie.
7.- ONAVIS
Té una filla de dos anys acabats de fer. Li agrada llegir contes, fer puzles, cantar i ballar, emprovar-se roba i ajudar a la cuina. Qualsevol regal serà benvingut!
Tiene una hija de dos años recién cumplidos. Le gusta leer cuentos, hacer puzles, cantar y bailar, probarse ropa y ayudar en la cocina. Cualquier regalo será bien recibido.
8.- ESTHER CARULLA RECIBIDO
KILIAN 15 años, 174cm altura, talla 40, nº42 de pie. adolescente, adolescente... ultimamente no sabria decir si le gusta algo aparte de los ordenadores, como dato util podria decir que suele jugar a call of duty, a world of warcraft, colin mcrae...
como es hijo de su madre, le gusta (o le gustaba) hacer manualidades y se ha hecho un experto en hacer coches de carton y papel mache, los dibujos de coches le salen perfectos, sabe de memoria los detalles de los diferentes modelos. le gustan (o le gustaban) los legos o juegos de montar piezas, es el master del monopoli... es fan incondicional de pockemon y creo que es de las pocas cosas que a pesar de ser un poco mayor para ello sigue gustandole sin importarle que sea muy infantil.
Marina: nascuda  a principis de gener de 2011. Pesa 10,5kg i medeix 75cm. Ja gateja i s'ho porta tot a la boca. Li agrada perseguir, llençar i perseguir coses. No li agraden els peluixos.
Marina: nacida a principios de enero de 2011. Pesa 10,5kg y mide 75cm. Ya gatea y se lo lleva todo a la boca. Le encanta perseguir, lanzar y perseguir cosas. No le gustan los peluches.
10.- CAYEMORE
Emilia: 2 anys i mig (dos años y medio)
Lluna: 12 mesos. Fa un 21.
Pau: 7 anys. Medeix 1.20 i fa un 31. Li agrada explorar i fer experiements, el joc simbòlic, ja sigui amb ninots com disfressat, li agraden els superherois i li fascina dibuixar i pintar.
Lluna: 12 meses. Tiene un 21 de pie.
Pau: 7 años. Mide 1,20 y tiene un 31 de pie. Le gusta explorar y hacer experimentos, el juego simbólico, sea con muñecos o disfrazado, le gustan los superheroes y les fascina dibujar y pintar.
12.- SAM
Té un fill de 22 mesos. Pesa 15kg i medeix uns 92cm. Tampoc no li agraden els peluixos.
Tiene un hijo de 22 meses. Pesa 15kg y mide unos 92cm. Tampoco le gustan los peluches.

DIVENDRES MUSICALS - STANDSTILL

Avui us deixo una cançó que he anat sentint a la radio, i fins aquesta setmana no he sapigut qui eren.

24 nov 2011

MERCAT DE PUCES SOLIDARI (SABADELL)

Quan vivia a Sabadell vaig col·laborar amb la Lliga Protectora d'Animals de Sabadell, com a voluntària. Hi anava unes hores a les tardes, tant per rentar gossos, com per passejar-los, com per sociabilitzar-los. Com que ara visc una mica lluny, m'és impossible fer-ho, però puc col·laborar fent difusió d'algunes de les seves iniciatives, no?
Aquest cap de setmana hi ha un Mercat de Les Puces a Sabadell.
Són uns encants solidaris en els que vendran objectes de segona mà en bon estat. Tals com bolsos, llibres, objectes de decoració i molt més! A més, disposaran d'informació de la tasca que fa la Protectora a favor dels animals per si t'interessa adoptar algun animal del refugi, fer-te soci, etc., així com material solidari de l'associació per si vols col·laborar comprant-lo.



23 nov 2011

COSE CONMIGO: ¿CHUPA DE CUERO O CHAQUETA "COLLEGE"?

Aquest cap de setmana va tenir lloc el Cose Conmigo de Mi Rincón de Mariposas per confeccionar una jeca de cuir. Em faig apuntar, per descomptat, m'apunto a tot! I, per variar, li vaig fer algunes modificacions, com la tela (no tenia polar) que és una mena de "paño", li he afegit unes butxaques, l'he folrat ja que aquí fa força fred, li he fet costures vistes en zig-zag d'un altre color (la tela ja és prou fosca), li vaig fer algun cercle retallat amb els motius de l'interior i no li he posat elàstic a la part baixa (no m'agraden gaire les jaquetes amb elàstic).
El resultat, degut a les modificacions, no sé si s'assembla a la jeca de cuir o més aviat a una jaqueta tipus college...
Este fin de semana tuvo lugar el Cose Conmigo de Mi Rincón de Mariposas, para confeccionar una chupa de cuero. Me apunté a ello, como no, me apunto a un bombardeo! Y para variar le hice algunas modificaciones, como la tela (no tenía polar) que es una especie de paño, le añadí bolsillos, la forré porque aquí hace bastante frío, le hice unas costuras vistas en zig-zag de otro color, le hice algún círculo recortado con motivos como el interior y no le puse elástico en la parte baja(no me gustan demasiado las chaquetas con elástico).
El resultado, debido a las modificaciones, no sé si se asemeja a la "chupa" de cuero o tira más a una chaqueta tipo college...

FABULOSES CUQUES (LLIBRE)

Ahir, com fem cada quinze dies, vam anar al Bibliobús. Al nostre municipi no hi ha biblioteca, així que hi ha el servei de Bibliobús; una biblioteca mòbil, que ve un matí cada quinze dies. Si hi hagués biblioteca potser no la visitaríem tant, però el fet que només vingui uns dies concrets, t'obliga a anar-hi, i és fantàstic, és la nostra cita de certs dimarts. De fet, moltes vegades passem pel lloc on aparca i el Nur diu, no hi és el bús.
Aquest és un dels llibres que li vaig agafar a en Nur. Li encanten els animals en general, però les cuques li fascinen. No pot veure una marieta sense fer que li pugi pels dits. Inclús he de vigilar quan vol agafar els llimacs.
Ens hem passat una bona estona mirant les diferents cuques i els seus noms. 
 I al final del llibre, m'ha sorprés que en Nur pogués reconèixer i trobar entre tots aquests l'escarbat girafa, l'escarbat de la patata, l'escarbat goliat i l'escarbat tortuga, a part de la marieta, per descomptat. Tot un èxit!


22 nov 2011

GORRO ESTRENAT

Pensava que no se'l voldria posar, però se l'ha cordat i tot.
Pensaba que no se lo querría poner, pero hasta se lo ha abrochado.

EL SEU PRIMER DIA DE CINEMA / SU PRIMER DÍA DE CINE

Aquest diumenge, aprofitant que a Sort hi havia la fira d'intercanvi i regal, vam anar al cinema a veure Els barrufets.
El Nur no havia anat mai al cinema, perquè consideràvem que encara era petit i perquè no feia gaire cas als dibuixos. Ja fa un temps que els dibuixos li encanten, s'entera de què van les històries... i coneixia els barrufets, així què vaig dir, per què no?
El cinema estava ple a vessar, amb un guirigall horrorós (imagineu tants nens junts, exitats), però el Nur ben tranquil·let a la seva cadira, no m'ho podia creure.
Quan va començar la pel·lícula, li hauríeu d'haver vist la cara; tot eren ulls! Va pagar la pena!
Va aguantar uns 15 minuts fins que em va demanar la popa i es va quedar clapat. Quin angelet! amb la película a tot volum, els nens cridant, i ell dormidet als meus braços.
Este domingo, aprovechando que en Sort había la feria de intercambio y regalo, fuimos al cine a ver Los Pitufos.
Nur no había ido nunca al cine porque considerábamos que aún era pequeño y porque no hacía demasiado caso a los dibujos. Ya hace algún tiempo que los dibujos le encantan, se entera de quá van las historias... y ya conocía a los pitufos, así que pensé, ¿por qué no?
El cine estaba lleno, con un ruido horroroso (imaginad tantos niños juntos, excitados), pero Nur bien tranquilo en su silla; ¡no me lo podía creer!
Cuando empezó la película, tendríais que haberle visto la cara; ¡todo ojos! ¡Valió la pena!
Aguantó unos 15 minutos hasta que me pidió el pecho y se quedó dormido. ¡Menudo angelito! con la película bien alta, los niños chillando, y él dormido en mis brazos.


DIMARTS MUT X

21 nov 2011

AMIC INVISIBLE - Periode d'inscripció tancat i sorteig fet.

Bé noies, ha arribat el moment!!
Ja està fet el sorteig... bé, l'ha fet el Nur. Us explico com s'ha fet.
He imprés la llista de participants i els números de l'1 al 12. El Nur ha tret una primera tanda de números que corresponen al número definitiu de cada participant. Llavors a tret una altra vegada una altra tanda de números per decidir l'ordre de la cadena de regals. Li he passat les dues tandes de números a la meva parella per tal que les relacioni i ens envii per mail la persona a qui ens toca regalar; així ni jo mateixa sé qui m'ha de regalar a mi.
Hi ha una persona apuntada que encara no m'ha donat les dades postals, però no he volgut deixar-la fora del sorteig. Espero que les envii avui, i que deixi dades del seu fill ja que no hi ha cap pista. A qui li hagi tocat aquesta persona sense adreça, que m'envii un mail i quan la tingui li remeto (serà la única persona que sabré a qui li ha tocat, però no hi veig la manera).
Si algú no ha rebut el mail, feu-m'ho saber.
Ja podeu començar a treballar, que ha d'arribar abans de nadal!!!
Per a qualsevol dubte, o si voleu comentar com ho porteu, deixeu un comentari i en parlem.

Bien chicas, ¡ha llegado el momento!
Ya está hecho el sorteo... bueno, lo ha hecho Nur. Os explico cómo se ha hecho.
He imprimido la lista de participantes y los números del 1 al 12. Nur ha sacado una primera tanda de números que corresponden al número adjudicado a cada participante. Después se ha extraido otra tanda de números para decidir el orden de la cadena de regalos. Le he pasado la lista y las dos tandas de números a mi pareja para que las relacione y nos envie por mail la persona a´quién tenemos que regalar; así ni yo misma sé quién me tiene que regalar a mí.
Hay una persona que no ha dado sus datos, pero no la he querido dejar fuera del sorteo. Espero que las envíe hoy y que deje datos de su hijo, ya que no tenemos ninguna pista. A quién le haya tocado esta persona sin dirección, que me envíe un mail y cuando la tenga se la remito (será la única persona que sabré a quién le ha tocado)
Si alguien no ha recibido el mail, hacédmelo saber.
Ya podéis empezar a trabajar, ¡que tiene que llegar antes de navidad!
Para cualquier duda o si queréis comentar cómo lo lleváis, dejad un comentario y hablamos.


18 nov 2011

QUÈ ÉS?

Si us ensenyo només això, què penseu que pot ser?
Si os enseño sólo ésto, ¿qué pensáis que puede ser?
Va, penseu una mica, poseu imaginació!!
Va, pensad un poco... ¡ponedle imaginación!

Potser ara ho esbrinareu, només cal fer uns plecs...
Tal vez ahora lo descubriréis, sólo hay que hacer unos pliegues...

...un moneder!!
...¡un monedero!

GORRO

Aquest és el gorro que li he fet al Nur a partir d'uns texans elàstics que ja no feia servir jo. El patró l'he tret del Burda que us vaig ensenyar, on hi havia roba de neu per a nens. L'he folrat amb una mena de roba afelpada, he fet servir la part de darrera dels pantalons per aprofitar una butxaca i l'he decorat per l'altra banda amb un cercle retallat... i li he col·locat uns snaps per poder-li cordar sota la barbeta.
Té un aire a la segona guerra mondial, no?

Este es el gorro que le he hecho a Nur a partir de unos tejanos elásticos que ya no usaba yo. El patrón lo he sacado del Bruda que os enseñé, donde había ropa de nieve para niños. Lo he forrado con una especie de ropa afelpada, he utilizado la parte trasera de los pantalones para aprovechar el bolsillo y lo he decorado por el otro lado con un círculo recortado... y le he colocado unos snaps para podérselo abrochar debajo de la barbilla.
Tiene un aire a la segunda guerra mundial, ¿no?

DIVENDRES MUSICALS - PARE per SÍLVIA PEREZ CRUZ (Joan Manuel Serrat)

Avui us deixo dues joies. Una és la cançó Pare de Joan Manuel Serrat, sobre la degradació del planeta. Una preciositat! I l'altra joia és la Sílvia Pérez Cruz, una noia amb una veu que no deixa ningú indiferent; armoniosa, bella, encisadora, magnètica... em fa posar els péls de punta cada cop que la sento cantar. Us volia posar un fado cantat per ella, però al veure que hi havia aquesta, he pensat que el fado pot esperar (però caurà més endavant i ja sabreu per què).
Només heu de clicar sobre el títol de la cançó per sentir-la.
Si voleu escoltar la original, cantada per Joan Manuel Serrat, subtitulada en castellà, aquí.
... també us deixo una altra, "Pare meu", cantada per ella (es nota que m'agrada molt?)

Hoy os dejo dos joyas. Una es la canción Pare (Padre) de Joan Manuel Serrat, sobre la degradación del planeta. ¡Una preciosidad! Y la otra joya es la Silvia Pérez Cruz, una voz que no deja a nadie indiferente; armoniosa, bella, cancantadora, magnética... me ponen los pelos de punta cada vez que la escucho cantar. Quería poneros un fado cantado por ella, pero al comprobar que había ésta, he pensado que el fado puede esperar (aunque un fado caerá más adelante y ya sabréis el por qué).
Sólo tenéis que clicar sobre el título de la canción para escucharla.
Si queréis escuchar la original, cantada por Joan Manuel Serrat y subtitulada en castellano, aquí.
... también os dejo otra, "Pare meu", (padre mío), cantada por ella (¿se nota que me gusta mucho?)

PARE (Joan Manel Serrat) per Sílvia Pérez Cruz

Pare
digueu-me què
li han fet al riu
que ja no canta.
Rellisca
com un barb
mort sota un pam
d'escuma blanca.

Pare
que el riu ja no és el riu.
Pare
abans que torni l'estiu
amagui tot el que és viu.

Pare
digueu-me què
li han fet al bosc
que no hi ha arbres.
A l'hivern
no tindrem foc
ni a l'estiu lloc
per aturar-se.

Pare
que el bosc ja no és el bosc.
Pare
abans de que no es faci fosc
ompliu de vida el rebost.

Sense llenya i sense peixos, pare,
ens caldrà cremar la barca,
llaurar el blat entre les enrunes, pare
i tancar amb tres panys la casa
i deia vostè...

Pare
si no hi ha pins
no es fan pinyons
ni cucs, ni ocells.

Pare
on no hi ha flors
no es fan abelles,
cera, ni mel.

Pare
que el camp ja no és el camp.
Pare
demà del cel plourà sang.
El vent ho canta plorant.

Pare
ja són aquí...
Monstres de carn
amb cucs de ferro.

Pare
no, no tingueu por,
i digueu que no,
que jo us espero.

Pare
que estan matant la terra.
Pare
deixeu de plorar
que ens han declarat la guerra.

16 nov 2011

SNAPS... a la fí!! /... ¡¡por fín!!

Després de veure moltes coses fetes amb snaps, em vaig interessar per ells, però després de veure l'entrada "snaps, snaps, snaps" que hi dedicava Mi Rincón de Mariposas, no m'hi vaig poder estar i em vaig demanar la màquina per a poder-los col·locar. Si necessiteu saber més de la màquina només heu d'anar a l'enllaç que us he deixat amb el nom de l'entrada, ja que no es pot explicar millor.
La vaig demanar per Ebay a través d'un amic que està donat d'alta de PayPal... i avui me l'ha portada!! Els colors no els he pogut triar, i no són els que jo desitjava (una mica massa pastel), però ja en demanaré de més vius. Ara només falta que perdi la por a col·locar el primer...

Después de ver muchas cosas hechas con snaps, me interesé por ellos, pero después de ver la entrada  "snaps, snaps, snaps"  que les dedicaba Mi Rincón de Mariposas, no me pude resistir  y me pedí la máquina para poderlos colocar. Si necesitais saber más sólo tenéis que ir al enlace que os he dejado con el nombre de la entrada, ya que no se puede explicar mejor.
La pedí por Ebay a través de un amigo que está dado de alta en PayPal... ¡y hoy me la ha traído! Los colores no los he podido elegir y no son los que yo deseaba (un poco pasteles), pero ya pediré colores más vivos. Ahora solo falta que pierda el miedo a colocar el primero...

15 nov 2011

AMIC INVISIBLE... FALTEN 2 DIES!!

Només avisar que ja només falten 2 dies per poder-se inscriure a l'amic invisible... i per saber a qui ens toca regalar!
Estaria molt bé que, per facilitar una mica la feina de la persona que ens hagi de fer el nostre regal, donèssim algunes dades dels peques, com l'edat, l'alçada, el número de peu, colors favorits... no sé, el que ens agradaria saber a nosaltres per tal de no errar massa. Deixeu un comentari i jo afegiré les dades a la llista perquè ho trobeu amb facilitat.
També volia dir-vos que el sorteig es farà a través de sortea2, el dia 20 a última hora, i que la mateixa pàgina enviarà un mail a cada participant dient-li la persona adjudicada (bé, li dirà el mail de la persona). El problema és que no envia l'adreça... a menys que al missatge tipus que us enviarà hi hagi les adreces de totes, però abans de fer això volia saber la vostra opinió (no m'agrada la idea d'haver de donar totes les adreces). A algú se li acudeix una manera de poder enviar les adreces sense que jo o Marina, sapiguem qui ens ha de regalar a nosaltres? Us sembla bé que envii un mail a les que participem amb el llistat complet d'adreces? O fem que les nostres parelles facin el repartiment (en lloc de la pàgina) i que ells es dediquin a enviar a cadascuna la persona i l'adreça? El problema de les adreces l'he vist avui, i per això us el volia comunicar.
Fins ara la llista de participants és aquesta:
1.- LA PANTIGANA
 Tinc un nen, Nur, nascut el 30 de juliol de 2009. Medeix 93-94cm, fa un 24 de peu. No li fa ni cas als peluixos, li encanten els animals i tot el que tingui rodes.
Tengo un hijo, Nur, nacido el 30 de julio de 2009. Mide 93-94cm, tiene un 24 de pie. No le hace ni caso a los peluches; le encantan lon animales y todo lo que tenga ruedas.
2.- PELL A PELL
Roger: 32 mesos. Estatura ideal per a la seva edat. Fa un 26
Eloi: 10 mesos. Estatura ideal per la seva edat. Fa un 22.
Els agraden tots els colors, els animals, els trens... les coses de canalla! Els peluixos els deixen freds.
Roger: 32 meses. Estatura acorde a su edad. Tiene un 26 de pie.
Eloi: 10 meses. Estatura acorde a su edad. Tiene un 22 de pie.
Les gustan todos los colores, los animales, los trenes... las cosas de críos! Los peluches los dejan fríos.
3.- PANDIELLEANDO
Hugo: 6 anys. 1,30
Darío: 4 anys. 1,05
Acher: nascut el 12 d'agost de 2009. Medeix uns 95cm. Podeu veure què fa al seu blog.
Acher: nacido el 12 de agosto de 2009. Mide unos 95cm. Podéis ver a qué se dedica en su blog.             
Té un nen: nascut a finals de gener de 2011. 10,3kg i 75cm. Vigileu amb els objectes amb peces petites perquè s'ho fica tot a la boca. Gateja. Viuen a Londres (l'enviament trigarà més que si fos nacional), i fa molt fred a l'hivern.
Tiene un niño nacido a finales de enero de 2001. Pesa 10,3kb i mide 75cm. Tened cuidado con los objetos con piezas pequeñas porque se lo lleva todo a la boca. Gatea. Viven en Londres (el envío tardará algo más que si fuese nacional), y hace mucho frío allí en invierno.
6.- LINIBAU    
Ariana: nascuda el 16 de maig de 2010. Medeix 86cm i fa un 21.
Ariana: nacida el 16 de mayo de 2010. Mide 86cm y tiene un 21 de pie.
7.- ONAVIS
Té una filla de dos anys acabats de fer. Li agrada llegir contes, fer puzles, cantar i ballar, emprovar-se roba i ajudar a la cuina. Qualsevol regal serà benvingut!
Tiene una hija de dos años recién cumplidos. Le gusta leer cuentos, hacer puzles, cantar y bailar, probarse ropa y ayudar en la cocina. Cualquier regalo será bien recibido.
8.- ESTHER CARULLA (falten les dades)
KILIAN 15 años, 174cm altura, talla 40, nº42 de pie. adolescente, adolescente... ultimamente no sabria decir si le gusta algo aparte de los ordenadores, como dato util podria decir que suele jugar a call of duty, a world of warcraft, colin mcrae...
como es hijo de su madre, le gusta (o le gustaba) hacer manualidades y se ha hecho un experto en hacer coches de carton y papel mache, los dibujos de coches le salen perfectos, sabe de memoria los detalles de los diferentes modelos. le gustan (o le gustaban) los legos o juegos de montar piezas, es el master del monopoli... es fan incondicional de pockemon y creo que es de las pocas cosas que a pesar de ser un poco mayor para ello sigue gustandole sin importarle que sea muy infantil.
Marina: nascuda  a principis de gener de 2011. Pesa 10,5kg i medeix 75cm. Ja gateja i s'ho porta tot a la boca. Li agrada perseguir, llençar i perseguir coses. No li agraden els peluixos.
Marina: nacida a principios de enero de 2011. Pesa 10,5kg y mide 75cm. Ya gatea y se lo lleva todo a la boca. Le encanta perseguir, lanzar y perseguir cosas. No le gustan los peluches.
10.- CAYEMORE
Emilia: 2 anys i mig (dos años y medio)
Lluna: 12 mesos. Fa un 21.
Pau: 7 anys. Medeix 1.20 i fa un 31. Li agrada explorar i fer experiements, el joc simbòlic, ja sigui amb ninots com disfressat, li agraden els superherois i li fascina dibuixar i pintar.
Lluna: 12 meses. Tiene un 21 de pie.
Pau: 7 años. Mide 1,20 y tiene un 31 de pie. Le gusta explorar y hacer experimentos, el juego simbólico, sea con muñecos o disfrazado, le gustan los superheroes y les fascina dibujar y pintar.
12.- SAM
Té un fill de 22 mesos. Pesa 15kg i medeix uns 92cm. Tampoc no li agraden els peluixos.
Tiene un hijo de 22 meses. Pesa 15kg y mide unos 92cm. Tampoco le gustan los peluches.

DIMARTS MUT IX

d'excursió seguint el riu

14 nov 2011

OBRADOR XISQUETA A VERKAMI

Avui m'agradaria presentar-vos l'Associació Obrador Xisqueta, una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa la dinamització de la pagesia i el pastoreig. Paguen a un preu just la llana d'auvelles de raça Xisqueta - autòctona del Pirineu i en risc d'extinció-, llana com la de tota la vida, 100% natural.

Són 100% locals, 100% artesans.

Habitualment la llana de les auvelles de casa nostra es malvenia o bé es llençava als barrancs. Des del 2009 treballen amb la revalorització de la llana mitjançant l'aprofitament de la llana a través d'una producció artesana de qualitat, la venda de llana filada per a teixir i com a aïllament per a bio-construcció. L'objectiu de tot plegat és aconseguir un major ingrés pels pagesos/es que tenen aquests ramats i donar-los-hi valor i reconeixement de la seua feina.

El resultat del procés de treball fins a data d’avui és haver comprat 39 tones de llana a un preu just a 25 pastors i pastores des de 2009; haver creat un grup de 12 artesanes/ns del territori que transformen aquesta llana; desenvolupar una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació; aconseguir una línia de productes que s'havia perdut a nivell de tot l'Estat comercialitzant-la des de la nostra terra; i sobretot, el treball continu de revalorització de l'ofici de pastor en greu recessió.

La campanya de comercialització va iniciar-se al desembre de 2010 i té com a objectiu tancar el cicle i autofinançar-se per a poder tornar a comprar la llana de l'any següent; continuar donant suport als pastors/es i a les artesanes mitjançant formació continuada i difonent els productes resultants que desprenen Pirineu, cultura, creativitat i ofici.

Actualment Obrador Xisqueta és la primera entitat a nivell estatal que després de dècades ha recuperat la llana autòctona per a venda al detall com a un producte per a ser teixit.
foto5

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Ara necessiten micro-mecenes per poder dur a terme el seu projecte. Si voleu saber més i potser participar-hi, els trobeu a Verkami.

També tenen botiga virtual per si voleu comprar llana 100% natural d'ovella xisqueta, o produtes fets pels seus artesans.

TROC 2 / TRUEQUE 2 (pendent)

Suposo que us haureu fixat que tinc nova caràtula al blog. És el meu segon troc. Li'n vaig proposar un a l'Esther Carulla, una amiga-companya d'EGB, il·lustradora, per tal que em fes el disseny del logo per les etiquetes de La Pantigana. Aquesta és la seva interpretació (manga) d'una pantigana (somereta), la qual em va encantar, tot i que lamentablement no crec que la pugui fer servir per a les etiquetes, ja que degut al nivell de detall del dibuix i la mida tan petita de les etiquetes, no quedaria bé. Continua treballant en una versió simplificada. Pero tenia molt clar que no volia desaprofitar la gran feina feta, així que passa ser el meravellós logo del blog... on podria estar millor? Espero que us agradi ni que sigui la meitat que a mi.
No ho he dit, però jo, a canvi, li he de confeccionar una de les meves bosses.
Supongo que os habréis fijado que tengo nueva carátula en el blog. Es mi segundo trueque. Le propuse uno a Esther Carulla, una amiga-compañera de EGB, ilustradora, para que me hiciese el diseño del logo para las etiquetas de La Pantigana. Ésta es su interpretación (manga) de una pantigana, la cual me ha encantado, aunque lamentablemente no creo que pueda utilizar, ya que debido al nivel de detalle del dibujo y el tamaño tan pequeño de las etiquetas, quedaría como un borrón. Continúa trabajando en una versión simplificada. Pero tenía muy claro que no quería desaprovechar el gran trabajo hecho, así que pasa a ser el maravilloso logo del blog... ¿dónde podría estar mejor? Espero que os guste aunque sea la mitad que a mi.
No lo he dicho, pero yo, a cambio, le tengo que confeccionar uno de mis bolsos.

13 nov 2011

BARRETES DE CÀLCUL / BARRITAS DE CÁLCULO

Aquest és un material que vaig comprar pensant en fer-lo servir d'aquí a uns anys, per ajudar amb les matemàtiques. El tenia guardat però el Nur el va veure i li vaig deixar per veure què feia. Pensava que es posaria a construir, però va agafar diferents barretes i les va anar col·locant a sobre de la seva imatge de la tapa de la caixa. Després les va a tornar a deixar a lloc i ho va intentar tapar.
Em va agradar veure la cura que tenia per col·locar-les perfectament a sobre del dibuix.

Este es un material que compré pensando en utilizarlo de aquí a unos años, para ayudar con las matemáticas. Lo tenía guardado pero Nur lo vio y se lo dejé para ver qué hacía. Pensaba que se pondría a construir, pero fue cogiendo diferentes barritas y las fue colocando sobre su imagen de la tapa de la caja. Después las devolvió a su sitio y lo intentó tapar.
Me gustó ver el cuidado que tenía para colocarlas perfectamente encima del dibujo.


11 nov 2011

BLOKUS

Aquest és un joc que m'agrada especialment. Vam jugar a casa d'uns amics i de seguida el vaig voler tenir a casa, ara deu fer uns 3 anys, crec. El joc és el tauler que veieu, que està quadriculat, i un seguit de peces de diferents formes, en quadre colors. Consisteix a anar col·locant les peces del teu color, de manera que posis el major número possible, només tocant-se per les cantonades, i intentant barrar-li el pas als adversaris per què no en col·loquin de les seves.
El Nur juga a col·locar-les al tauler; inclús les gira buscant la millor posició. De vegades em sorprén agafant-ne dues de la mateixa forma (però de diferent color) i dient-me que són iguals. Quan acaba les endreça per colors.
Crec que aquest joc ajuda al desenvolupament de la visualització espaial... deu ser que m'agrada per això; deformació professional, jeje.
Este es un juego que me gusta especialmente. Jugamos en casa de unos amigos y en seguida lo quise tener en casa, ara cosa de unos 3 años, creo recordar.
El juego es el tablero que veis, que está cuadriculado, y una serie de piezas de diferentes formas, en cuatro colores. Consiste en ir colocando las piezas de tu color, de manera que pongas el mayor número posible, tocándose solo por las esquinas, e intentando cortar-le el paso a los contrincantes para que no coloquen las suyas.
Nur juega a colocarlas en el tablero; incluso las gira buscando la mejor posición. A veces me sorprende cogiendo dos de la misma forma (pero diferente color) diciéndome que son iguales. Cuando acaba las ordena por colores.
Creo que este juego ayuda al desarrollo de la visualización espacial... debe ser por eso que me gusta; deformación profesional, jeje.

AUTOBÚS DE FUSTA / AUTOBÚS DE MADERA

Una altra de les joguines triades va ser un autobús de fusta, força gran, que se li pot treure la tapa i porta uns ninos molt senzills que s'inserten als seients. Com que li agrada tot el que té rodes, vaig pensar que s'ho passaria bé (i ja he guardat la majoria de cotxes de plàstic, deixant només els metàl·lics i el super-autobús). Un altre encert!
Otro de los juguetes elegidos fue un autobús de madera, bastante grande, al que se le puede quitar la tapa y tiene unos muñecos muy sencillos que se insertan en los asientos. Como le gusta todo lo que tiene ruedas, pensé que se lo pasaría muy bien ( y ya he retirado la mayoría de coches de plástico, dejando sólo los metálicos y el súper-autobús). ¡Otro acierto!

DIVENDRES MUSICALS - RUFUS WAINWRIGHT

 
Avui us presento en Rufus Wainwraight, un noi canadenc, camaleònic com el que més, amb una veu melodiosa i molt especial.

Hoy os presento a Rufus Wainwright, un chico canadiense, camaleónico com el que más, con una voz melodiosa y muy especial.

                                       Cigarettes And Chocolate Milk


Cigarettes and chocolate milk
these are just a couple of my cravings
everything it seems i like's a little bit stronger, a little bit thicker, a little bit harmful for me
If i should buy jellybeans
have to eat them all in just one sitting
everything it seems i like's a little bit sweeter
a little bit fatter, a little bit harmful for me.
And then there's those other things
which for several reasons we won't mention.
everything abou t'em is a little bit stranger, a little bit harder
a little bit deadly
It isn't very smart
tends to make one part
so brokenhearted
Sitting here remembering me
always been a shoe made for the city.
go ahead accuse me of just singing about places
with scrappy boys faces have geveral run of the town.
Playing with prodigal sons
takes a lot of sentimental valiums
can't expect the world to be your raggedy andy
while running on empty you little old doll with a frown
You got to keep in the game
retaining mystique while facing forward
i suggest a reading of a lesson in tightropes'
or surfing your high hopes or adios kansas.
It isn't ver smart
tends to make one part
so brokenhearted
Still there's not a show on my back
holes or a friendly intervention
i'm just a little bit heirless, a little bit irish
a little bit tower of pisa
whenever i see ya
so please be kind if i'm a mess
Cigarettes and chocolate milk
cigarettes and chocolate milk
Fuente: musica.com

DAVANTAL PER A ACTIVITATS AMB AIGUA / DELANTAL PARA ACTIVIDADES CON AGUA

Com ja sabeu, li he de fer una messenger bag al meu germà i vol que sigui impermeable. Vaig pensar que l'"hule" pot ser una bona opció a falta de trobar una tela millor. Com que no havia traballat mai amb aquest material, he volgut provar fent un davantal per al Nur per quan treballem amb aigua.
Com podeu veure és molt senzill; la idea era que el Nur se'l pogués posar tot sol, per això es lliga amb uns velcros.
M'ha sorprés molt la facilitat de cosir aquest material.

Como ya sabéis, tengo que hacerle una messenger bag a mi hermano, y quiere que sea impermeable. Pensé que el hule podría ser una buena opción a falta de encontrar una tela mejor. Como no había trabajado nunca este material, he querido experimentar haciendo un delantal para Nur para cuadno trabajamos con agua.
Como podéis ver es muy sencillo; la idea es que se lo pueda poner él solo, por eso se fija con unos velcros.
Me ha sorprendido lo fácil que es de coser el hule.

10 nov 2011

BALDUFES / PEONZAS

Fins ara no li havíem comprat gaires joguines al Nur. Hem anat reaprofitant les del meu nebot o li he anat fent algunes altres. Ma mare ens va donar uns diners quan va complir un any per què li comprèssim el que volguèssim i crec que ja era hora de fer-los servir.
Un grup de mares ens vam ajuntar per fer una comanda conjunta de joguines a un majorista alemany. Avui he anat a buscar la nostra part. Semblava que haguessin arribat els reis per avançat; el local de la cooperativa ple de caixes amb els respectius noms dels destinataris, tots molt il·lusionats... ha estat fantàstic!
Poc a poc us aniré ensenyant el que vaig triar per a ell.
Avui hem jugat amb les baldufes. La primera vegada que ha intentat fer-la girar, no ha sapigut, s'ha emprenyat i l'ha llençada. Al cap d'un moment ja la feia girar molt bé.
Trobo que és una joguina molt senzilla, que està una mica oblidada, però que els hi sol agradar força. És de fusta, que sempre són d'agrair les joguines d'aquest material (i és hora de retirar les joguines de plàstic que ha fet servir fins el moment i que les pugui aprofitar una altra persona).
Ens ho hem passat molt bé.
Hasta el momento no le habíamos comprado demasiados juguetes a Nur. Hemos ido reaprovechando las de mi sobrino o le he hecho algunos. Mi madre nos dio un dinero cuando cumplió un año para que le comprásemos lo que quisiésemos (y necesitase), y creí que ya había llegado el momento de utilizarlos.
Un grupo de familias nos juntamos para realizar un pedido conjunto a un mayorista alemán. Hoy he ido a buscar nuestra parte. Parecía que hubiesen llegado los reyes con adelanto; el local de la cooperativa lleno de cajas con los respectivos nombres de sus destinatarios, todos muy ilusionados... ¡ha sido fantástico!
Poco a poco os iré enseñando lo que escogí para él.
Hoy hemos jugado con las peonzas. La primera vez que ha intentado hacerla girar, no le ha salido, se ha enfadado y la ha lanzado bien lejos. En poco rato ya la hacía girar muy bien.
Creo que es un juguete muy sencillo, que está un poco olvidado, pero que les suele gustar bastante. Es de madera, que siempre son de agradecer los juguetes de este material (y ya va siendo hora de retirar los juguetes de plástico que ha utilizado hasta el momento y que los puedan aprovechar otras personas)
Nos lo hemos pasado muy bien.


GORRA A DESTÍ / GORRA EN DESTINO

Com ja sabeu, vaig voler regalar la gorra tipus Oliver Twist que li havia fet (petita) al Nur. Al final la vaig haver de sortejar i li va tocar a Marina de Pell a Pell.
Ja ha arribat!! Qui es queixa de correus? La vaig enviar dimarts, i va arribar dimecres.
Aquest és l'enllaç a l'entrada on ho explica

Como ya sabeis, quise regalar la gorra tipo Oliver Twist que le había hecho (pequeña) a Nur. Al final la tuve que sortear y le tocó a Marina de Pell a Pell.
¡¡Ya ha llegado!! ¿Quién se queja de correos? La envié el martes y llegó el miércoles.
Éste es el enlace a su entrada, donde lo explica.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...